De therapeut en de praktijk

Verdwaald Femmetje is een Praktijk voor Hypnotherapie, HSP begeleiding en Energetische therapie.

Hoezo Verdwaald Femmetje?

“Ja, hoezo gebruik je de naam ‘Verdwaald Femmetje’? Dan komen mensen toch niet naar je toe!?” Die opmerking heb ik in het verleden wel gehad. Maar mensen worden toch vaak nieuwsgierig naar de achtergrond van de naam Verdwaald Femmetje. Het is een hele symbolische naam, die in twee woorden eigenlijk vele verhalen samenbrengt.

Femmetje Verdwaald was mijn overgrootmoeder uit Egmond aan Zee. Ze was, van wat ik uit de verhalen heb meegekregen, een ‘kranig wijfie’. Die op haar manier haar familie bij elkaar hield. Met een man die iets teveel van een slok hield, en 9 kinderen, was het overleven.

Verdwaald Femmetje gaat ook over mij; Mascha Ringers, en mijn eigen wandeling door het leven. Van opgroeien in Alkmaar, via vijftien jaar in Amsterdam, naar het mooie Weststellingwerf verhuizen. En van de grafische wereld naar de wereld van het onderbewuste. Steeds een stukje meer terug naar mijn eigen pad. Van verdwaald naar heerlijk dwalen door mijn eigen binnenwereld en mezelf steeds beter leren kennen.

Als jong meisje was ik altijd al geïnteresseerd in wat mensen bezig hield, in psychologie en spirituele zaken. Toen ik zestien was erfde we de boekenkast van opa, die vol stond met boeken van Carl Jung, Freud en minder bekende schrijvers die schreven over astraal reizen en vorige levens. Heerlijk vond ik het om me terug te trekken in de verhalen die ik daarin vond. Eigenlijk is toen het zaadje geplant.

En natuurlijk komen in Verdwaald Femmetje ook de verhalen van mijn cliënten samen. Mensen die het een beetje kwijt zijn en waarmee ik even samen oploop zodat ze het pad naar zichzelf weer terugvinden.

Mijn achtergrond

Mijn opleiding tot hypnotherapeut, afgestudeerd in 2012, heb ik gevolgd bij Trance Art in Den Haag. Dit was een door de FONG erkend opleidingsinstituut op HBO niveau. Naast de gedegen praktische en theoretische training op het gebied van de hypno-, regressie- en voorouderregressietherapie, liet Trance Art studenten kennismaken met een brede basis van therapeutische technieken, zoals; NLP, Voice Dialogue, systemisch werk, voorouderregressie, energetisch en emotioneel lichaamswerk. En ieder jaar kies ik een aantal bijscholingen die mij nog meer handvatten geven om mijn cliënten te begeleiden.

 

Wie ben ik?

HSP en ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg bij angst- & paniekstoornis, PTSS en Alzheimer.  En ook een nieuwsgierig mens, altijd onderzoekend naar wat mensen beweegt. Geïnteresseerd in nieuwe technieken en mogelijkheden om mijn vaardigheden als therapeut uit te breiden en me persoonlijk verder te ontwikkelen.

Voor mij is het belangrijk dat je weer bewust wordt van de mogelijkheden die je in jezelf hebt. Want geloof me, je kunt veel meer dan je zelf denkt.

Zo zie ik het: jij bent de aangever, ik het gereedschap. Soms vergelijk ik mezelf wel eens gekscherend met de spiegelset van een auto; je merkt en ervaart vanuit ander perspectief wat je belemmert. Dat geeft inzichten en mogelijkheden voor jou om je eigen krachten en talenten terug te vinden en in te zetten voor de verandering die je wilt.

Gratis kennismaking?

Heb je nog vragen, of wil je kijken of er een klik is?