Behandelmethoden

Hypnotherapie

De kern van een klacht ligt in het onderbewuste opgeslagen in de vorm van een blokkade. Deze kan er in het dagelijks leven voor zorgen dat je anders reageert dan je zou willen en je het gevoel geven geen grip op je leven te hebben. Je kunt op verschillende manieren in ‘gesprek’ gaan met je onderbewuste en zo blokkades loslaten. Om je hierbij te begeleiden maak ik onder andere gebruik van technieken als: Klassieke hypnose, Regressie, Voorouderregressie, Delenwerk (voice dialogue), Systemisch werk, Mindfulness, Emotioneel en energetisch lichaamswerk, EMDR, EFT en PSYCH-K®

Klassieke Hypnose

Bij klassieke hypnose is een methode waarbij je wordt meegenomen naar een trance diepte waarbij je onderbewuste meer ontvankelijk is voor suggesties om veranderingen te maken. Hierbij hoef je eigenlijk niks te zeggen. De suggesties worden afgestemd op jou en hetgeen je wilt veranderen.

Regressietherapie

Er zijn momenten waarop je beseft dat je anders zou willen reageren dan je uiteindelijk doet. Dit gedrag heeft een patroon; de gebeurtenis en jouw reactie zijn eigenlijk in de basis steeds gelijk. Met regressietherapie gaan we opzoek naar de kern van je gedrag tijdens deze gebeurtenis. Kijken wat je voelt en welke terugkerende gedachten er eigenlijk achter zitten. Deze kern van emotie, gevoel en gedachten zijn de sleutel tot het verleden. Hiermee kun je met mijn begeleiding teruggaan naar het moment in jouw verleden waarop de klacht is ontstaan. Dit helpt je om emoties die bij dat moment horen te verwerken, inzicht te krijgen in wat er toen is gebeurd en hoe het de rest van je leven heeft beïnvloed.

Voorouder regressietherapie

Vaak zijn klachten een herkenbaar en terugkerend patroon binnen een familie. Deze klachten kunnen voortkomen uit verschillende aspecten van de achtergrond van een familie; cultuur, traumatische ervaringen en milieu. Met de klacht die je inbrengt kunnen we kijken of er een patroon te herkennen is. Hierbij maak ik gebruik van de verschillende kenmerken die de klacht voor jou met zich meebrengt; emotie, gedachten en lichaamsreactie. Dit is de sleutel waarmee je als het ware ‘in de huid van je voorouder kunt kruipen’ om zo tot de kern van het probleem te komen en de oorzaak te achterhalen. Soms betekent dit meerdere generaties teruggaan tot de voorouder waar de klacht begonnen is. Dit helpt je om emoties die eigenlijk niet bij jou horen te verwerken, inzicht te krijgen in wat er toen is gebeurd en hoe het meerdere generaties van je familie heeft beïnvloed in hun leven.

Delenwerk (Voice Dialogue)

Hiermee kijk je vanuit een overkoepelende positie naar delen in je die een stukje van jouw Ik zijn en die zorgen dat een bepaalde blokkade in stand gehouden wordt. Door deze delen, deze ikken, in kaart te brengen en letterlijk in de ruimte hun positie te laten innemen, kun je in gesprek gaan met dat deel van je. Waardoor je inzicht krijgt in wanneer dat deel is ontstaan en wat de (positieve) intentie van dat deel is om aan bepaalt (belemmerend) gedrag vast te houden.

Systemisch werk

Met systemisch werk kijk je naar jouw rol in de verschillende systemen waar je onderdeel van bent. Dat begint natuurlijk in het systeem waarin je bent opgegroeid. Wat was jouw positie of rol als kind? en welk effect heeft dit gehad op je relatie tot je ouders/verzorgers en hoe ben jij je hierdoor gaan gedragen/aanpassen?

Mindfulness

Met Mindfulness geef je bewust aandacht aan alles wat in het moment, in het nu aanwezig is. Zonder oordeel, enkel waarnemen wat er is. Gevoelens, gedachten, emoties, alles wat er in het moment voorbij komt krijgt aandacht, je registreert wat er is. Hiermee stap je uit de automatische-piloot-stand en word je meer bewust van wat er allemaal in je omgaat en leef je meer in het ‘nu’.

Emotioneel en energetisch lichaamswerk

Emotioneel lichaamswerk – Door bewust te worden welke fysieke sensaties er bij emoties horen, kun je door: beweging, aandacht en ademhaling, emoties (trauma) uit het verleden loslaten.

Energetisch Lichaamswerk – Met zachte aanraking en magnetiseren word je energiesysteem: auralagen en chakra’s, opgeschoond. Waardoor blokkades losgelaten kunnen worden.

EMDR

Afkorting voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Door gebruik te maken van bilaterale stimulatie; het steeds wisselen van de aandacht van links naar rechts, zal de emotionele lading van een nare situatie uit het verleden verminderen. Maar het kan ook worden ingezet om een prettig gevoel of een gevoel van zelfverzekerdheid te versterken.

EFT

Bij Emotional Freedom Techniques wordt gebruik gemaakt van acupressuurpunten die gestimuleerd worden door zachtjes tappen. Hiermee kun je de intensiteit van (oude) emoties verminderen.

PSYCH-K®

Een methode om belemmerende overtuigingen te veranderen in ondersteunende overtuigingen op onderbewust niveau. Met deze methode kun je stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen.

 

Gratis kennismaking?

Heb je nog vragen, of wil je kijken of er een klik is?